FAQ

1. Waarom crashen sommige games?
Wanneer een game crasht, kan dit twee verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan dit komen doordat het spel gewoonweg te groot is voor je computer. In dat geval lukt het niet om het spel te spelen. Ten tweede kan het probleem ook aan de computer liggen. Mogelijk werk je met een oude computer en is deze aan vervanging toe.

 

2. Wat moet ik doen wanneer een game een foutmelding geeft?
Veel mensen denken direct dat een game niet speelbaar is wanneer er een foutmelding verschijnt. Dit is echter niet het geval. Vaak wordt in de foutmelding gemeld wat het probleem is. Zoek bijvoorbeeld eens op het internet en je zult zien dat je het probleem betrekkelijk eenvoudig zelf op kunt lossen.

 

3. Waar kan ik oude games spelen?
In de jaren tachtig waren videogames ongekend populair. Wil jij voor de lol nog eens een spel uit die tijd spelen? Dan kun je natuurlijk een oud exemplaar kopen. Veel van deze spellen zijn tegenwoordig ook gratis op het internet te spelen. Geld uitgeven is dus niet direct noodzakelijk, als je maar weet waar je moet zoeken.

 

4. Kan ik oude games alleen op de computer spelen?
Nee, er zijn tegenwoordig ook spelhallen die speciaal gericht zijn op oude games. Wanneer jij een gameliefhebber bent, moet je hier dus echt eens een bezoekje aan brengen. Zoek eens op het internet waar je een dergelijke speelhal kunt vinden. Mogelijk zit er wel eentje bij je om de hoek.

 

5. Hoe achterhaal ik de beoordeling van films en series?
Dit kan vrij eenvoudig via het internet. Zoek simpelweg op de naam van de film of serie en je komt waarschijnlijk talloze sites tegen waarop wel iets te vinden is over de film of serie. De bekendste is waarschijnlijk IMDb. Door deze site te raadplegen, weet je direct of de film of serie de moeite waard is om te gaan kijken.

 

6. Waar kan ik oude films kijken?
Er zijn verschillende websites die speciaal gericht zijn op oude films. Sommige sites bieden zelfs de mogelijkheid om dergelijke films te downloaden. Let wel goed op waar je films gaat downloaden, want mogelijk is het illegaal. In dat geval kan het je een fikse boete opleveren wanneer je de film toch binnenhaalt.

 

7. Waar kan ik het beste films en series kijken?
Via legale programma’s als Netflix. Veel mensen kiezen ervoor om films te downloaden, maar hier zitten de nodige risico’s aan. Zo kun je bijvoorbeeld een boete krijgen wanneer je op illegale wijze download. Het gebruik van een dienst als Netflix kost maandelijks een klein bedrag, maar het is vele malen goedkoper dan een boete die je kunt krijgen voor illegaal downloaden.

 

8. Hoe kan ik een film of serie kijken?
Het mooiste is natuurlijk in een bioscoop, omdat je hier goed beeld en geluid hebt. Andere mogelijkheden zijn op je computer, laptop, tablet, smartphone of op de televisie. De mogelijkheden zijn tegenwoordig zo groot, dat je eigenlijk altijd en overal wel een film kunt kijken.

 

9. Hoe kijk ik films en series in hoge kwaliteit?
Wil jij niet iedere keer naar de bios, maar toch films en series in hoge kwaliteit kijken? Zorg er dan voor dat je jouw laptop met een HDMI-kabel aansluit op de televisie. Dit verhoogt namelijk de beeldkwaliteit. Daarnaast draagt een surround set natuurlijk ook bij aan de beleving. Hierdoor hoor je het geluid namelijk uit verschillende richtingen komen en dat zorgt voor een betere ervaring.10. Hoe kom ik aan leuke fragmenten uit de entertainment historie?
Vroeger was er nog geen internet. Gelukkig zijn er vandaag talloze grappige video’s uit de entertainment historie op het internet te vinden. Een website als YouTube heeft een groot aanbod aan dergelijke video’s. Doordat veel filmpjes van vroeger nog wel bewaard waren, konden deze met de komst van het internet alsnog online geplaatst worden.

 

11. Hoe voorkom ik dat ik een ‘verkeerde’ serie uitkies?
Een serie bestaat meestal uit meerdere seizoenen. Om te voorkomen dat jij kostbare tijd verliest door een serie te kijken die na een paar afleveringen toch niet zo leuk blijkt, kijk je eerst op het internet recensies over series. Tevens kun je zoeken op de genres die jij leuk vindt. Op deze manier vind jij vast en zeker een serie die bij jou past.

 

12. Hoe vind ik een betrouwbare site over films en series
Zoals al eerder aangehaald is IMDb een betrouwbare site. Dit geldt echter niet voor alle sites over films en series. Sommige willen je bewust op het verkeerde been zetten, zodat je toch besluit een film of serie te kijken. Kijk dan ook altijd eerst of het een betrouwbare website is waar veel bezoekers komen.

 

13. Zijn de bovenste resultaten in zoekmachines altijd het beste?
Nee, dat geldt eveneens voor de bovenste resultaten over films en series. Dit kan wel zo zijn, maar het komt ook vaak genoeg voor dat sites websiteverkeer kopen. Op deze manier verwerven ze een hogere positie in een zoekmachine, terwijl de site mogelijk een stuk minder betrouwbaar is dan andere sites.

 

14. Hoe kan ik bijdragen aan deze website?
Kijk jij graag naar films en series of speel je graag games? Dan wil jij je mening mogelijk delen met andere mensen. Wil jij dat doen via deze website? Neem dan contact met ons op. Mogelijk kunnen we wat voor elkaar betekenen.

 

15. Hoe start ik een website over entertainment?
Wil jij je mening over films, series en games delen met andere internetgebruikers? Dan kun jij een eigen website bouwen. Zorg vooraf voor een doordacht plan en besteed aandacht aan de lay-out van de site. Hoogwaardige informatie gecombineerd met een leuk design zorgt doorgaans voor meer bezoekers op je website.